tiistai 8. maaliskuuta 2016

Mustikka-juustokakku vadelmakiilteellä (gluteeniton)

En ole hetkeen leiponut mitään makeaa. Meille tuli kylään sukulaisia joten oli kiva leipoa jotain uutta. Pakkasessa oli mustikoita ja vadelmia joita ajattelin käyttää. Onnea on marjastavat sukulaiset :) Tein vahingossa aika ison kakun, mutta hienostihan se meni melkein kaikki yhdellä istunnolla. Taisi olla ihan hyvää! Tein kakusta gluteenittoman joten pystyin itsekin syömään sitä. En lähtenyt leipomaan gluteenittomia keksejä itse vaan ostin valmiita keksejä. Ehkä joskus vielä teen ne keksitkin itse... Tai sitten en :) Ohjetta katselin Kotivinkistä mutta mukaillen



Mustikka-juustokakku vadelmakiilteellä (gluteeniton) 22cm irtopohjavuokaan

pohja:
300g gluteenittomia kaurakeksejä
150g margariinia sulatettuna

juustokakku:
400g tuorejuustoa
6dl vaniljajugurttia
8 liivatelehteä
4dl mustikoita soseutettuna
½ dl vaniljasokeria
sokeria oman maun mukaan
½ dl vettä

vadelmakiille:
4 dl vadelmia
5 liivatetta
½ dl vettä

  • Hienonna kaurakeksit joko yleiskoneessa tai kaulimella. Sulata margariini ja sekoita keksimuru ja rasva sekaisin. Painele seos irtopohjavuoan pohjaan tiiviisti ja laita jääkaappiin.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi.
  • Sillä välin soseuta mustikat esim. sauvasekoittimella. Lisää soseeseen tuorejuusto, jugurtti, vaniljasokeri ja maista. Lisää sen jälkeen sokeria sen verran kuin itse haluat.
  • Kuumenna ½ dl vettä mikrossa ja lisää liotetut liivatelehdet nesteeseen. Kaada liivateneste juustokakkumassaan ja sekoita hyvin sekaisin vatkaimella.
  • Kaada massa pohjan päälle ja laita jääkaappiin asettumaan ainakin 6 tunniksi.
  • Kun massa on hyytynyt 6h valmista vadelmakiille pinnalle.
  • Toimi liivatteiden kanssa kuten aiemminkin ja sekoita vadelmiin. Kaada seos juustokakun päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
  • Itse suosittelen juustokakkujen tekemistä vähintäänkin edellisenä päivänä jotta kakku varmasti hyytyy ja maut ehtivät syventyä. Melkein suosittelen paria päivää aiemmin, silloin kakku alkaa olemaan parhaimmillaan :)


Tämä oli tosi raikas ja maistuu kahvipöydässäkin niille jotka haluavat jotain "ei liian makeata". Itse kuulun siihen kategoriaan joka syö mielummin pienen palan äkkimakeaa, mutta tiedän olevani vähemmistöä. Ehdottomasti suomalaiseen raikkaaseen makuun tämä kakku siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti