perjantai 25. syyskuuta 2015

Juhlava konjakki-pippuri naudanlihapata - voittaja-annos Knorrin Suvun Paras Resepti kisassa

Minua pyydettiin keväällä osallistumaan Knorrin järjestämään ruokabloggaaja-kisaan jossa kisailimme Suvun Paras Resepti kilpailussa ja hyödyntäisimme Knorrin fond du chef-tuotteita resepteissämme. Minulle oli heti selvää mitä kokkaan. Halusin tehdä äidin bravuuria hieman muuteltuna. Tämä ruoka kulkee perheessämme nimellä "punainen". Nimi tulee rosepippureista ja siskoni on pikkutyttönä antanut ruoalle tuon nimen. Meillä kotona siis juhlahetkinä syödään punaista joka on hyvin samanlainen kuin tämä resepti.

Kilpailussa oli äänestys jossa kuluttajat äänestivät netissä suosikkiannostansa 19 reseptin joukosta. Kävi niinkin onnellisesti, että olin kahden suosituimman joukossa ja pääsinkin kokkaamaan Otavamedian tiloihin annostani. Minulla oli serkkuni Tiina mukana apukokkina. Meillä oli n. 4h aikaa kokata tämä ruoka ja lisukkeeni ja tehdä siitä 30 lautasannosta. Olipahan rankka, mutta niin hauska päivä! Lopputuloskin oli se mitä lähdimme hakemaan sieltä eli voitto tuli! Teresa Välimäki toimi päätuomarina ja oli myös testannut annoksen etukäteen kokkaamalla sen.
Voit käydä lukemassa enemmän tilaisuudesta täältä ja täältä

Kuvassa olevat perunat ovat kevyempiä valkosipuliperunoita jotka olen valmistanut muffinssipellillä. Ohje tässä



Juhlava konjakki-pippuri naudanlihapata

1 kg naudan sisäpaistia
2 isoa sipulia
1 Knorr Fond du Chef Rich Beef
2 tl hunajaa
5-6 dl vettä
2 dl kermaa
200g pippurituorejuustoa
4 cl konjakkia
suolaa
mustaapippuria myllystä
öljyä tai voita paistamiseen

  • Leikkaa liha n. 1cm paksuisiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Kuumenna öljy/voi pannulla. Paista lihan pinnat kiinni kuumalla pannulla.
  • Laita liha odottamaan uunipataan.

  • Leikkaa sipulit isoiksi paloiksi ja paista kevyesti pannulla.

  • Lisää sipuleiden sukaan pannulle vesi, hunaja ja fond du chef-fondikuutio.
  • Anna fondin sulaa ja raaputtele paistinlastalla kaikki maut pannulta mukaan.
  • Kun vesi kiehuu, kaada sipulit ja neste lihojen päälle uunipataan.

  • Varmista, että lihat ovat nesteen peitossa. Laita kansi kiinni.
  • Laita pata 200 asteiseen uuniin n. 1 tunniksi kansi päällä.
  • Tunnin jälkeen lisää pippurituorejuusto, konjakki ja kerma. Sekoita hyvin.
  • Laita takaisin uuniin n. 1 tunniksi kansi päällä.
  • Lisää lopussa rosepippurit ja maista suola. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  • Voit valmistaa padan esim. edellisenä päivänä ja kuumentaa uunissa seuraavana päivänä. Maut syvenevät entisestään.



Vaikka itse sanonkin, on tämä ruoka oikeasti todella hyvää. Sopii mihin tahansa juhlaan ja tätä voi helposti valmistaa isojakin määriä. Mikä parasta, voit valmistaa tämän etukäteen ja itse juhlissa tätä ei tarvitse kuin lämmittää uunissa. Maukasta murenevaa ylikypsää nautaa ihanassa kastikkeessa. Tuomariston sanoin: "makuhermoja hienovireisesti hivelevä kokonaisuus. Pluspisteitä toi myös reseptin perinteikkyys ja fondin taitava käyttö"

Kuvassa allekirjoittanut ja Teresa Välimäki





14 kommenttia:

  1. Hienoa, onnittelut voiton johdosta! On varmasti ollut jännittävä, mielenkiintoinen ja mukava kokemus. Pata itsessään näyttää herkulliselta, varmasti voiton arvoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) oli jännittävä ja erilainen päivä. Mahtava kokemus ja taisi mennä ihan hyvin kun voitto irtosi.

      Poista
  2. Mahtavaa, onnittelut voitosta!! Tämä resepti pitää kyllä testata, onhan se jo suuren raadinkin mukaan valittu parhaaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! :) tuo on kyllä hyvää, omastanikin mielestä. Perinteisen makuista tuhtia tavaraa. Sydäriruokaa parhaimmillaan :)

      Poista
  3. Onnittelut voitosta ! hyvä resepti ,selkeä, kokkaan !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä hautuu juurikin meillä uunissa taas. Kohta päästään herkuttelemaan :)

      Poista
  4. Hei!
    Monelle hengelle tämä ohje on? Meitä tulossa syömään 6 aikuista ja 3 pikkulasta ja mietiskelen paljon lihaa tarttee ostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu paljon kuinka kovia vieraasi ovat syömään 😀 Itse ehkä ostaisin 1,5kg lihaa. Toisaalta voit hyvin ostaa 2kg eli tehdä tuplana. Kun lähtee tekemään pitkään haudutettavaa ruokaa voi hyvin tehdä reilusti kerralla :)

      Poista
  5. Ohje kuulostaa ihanalta! Ehkä kokeilen. <3

    VastaaPoista
  6. Toista kertaa teen, älyttömän hyvää, kiitos.
    Teen sellaisen muutoksen tähän itse, että laitan tunnin uunituksen jälkeen lihat, kermat ym. haudutuspataan muutamaksi tunniksi, ainakin viime kerralla toimi nappiin.

    VastaaPoista
  7. Niin toivoisin, että reseptit voisi tulosta (melkein) ilman kuvia. Yhdelle sivulle ja toteutukseen. En tarvitse kuvia palotelluista valkosipuleista. Nam.

    VastaaPoista
  8. Hmmm... ainesosista puuttuvat rosepippurit, mutta jossain kohtaa ne pitää heittää mukaan. Paljonkohan laittaisin?

    VastaaPoista
  9. Mitkä olisi ainesuhteet 20 henkilölle?

    VastaaPoista
  10. Reseptistä puuttuu rose pippurit, joka oleellinen osa.

    VastaaPoista