torstai 14. marraskuuta 2013

Kreikkalaiset lihapullat ja tsatsiki

Tämä toive tuli mieheltäni. Hän halusi kreikkalaisia lihapullia. Ei auttanut muu kuin alkaa tekemään sellaisia :) Kreikkalaiseen keittiöön yhdistyy usein feta, oliivit, yrtit..... Näistä lähdinkin hakemaan makumaailmaa lihapulliini. Rakastan tsatsikia ja sitä tuleekin tehtyä todella usein erityisesti kesällä. Tarjosin tsatsikia lihapullien kera.

Käyhän liittymässä Ruokasurffauksen mukavaan Facebook-ryhmään. Siellä jutellaan ruoasta ja ruoanlaitosta kanssakokkaajien kanssa, jaetaan ohjeita ja kuvia. Saat myös uusimmat reseptini uutisvirtaasi. Ryhmään pääset tästä



Kreikkalaiset lihapullat

400g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
100g murustettua fetaa
10 kalamata oliivia hienonnettuna
1 yksikyntinen valkosipuli
2 rkl paksua turkkilaista jugurttia
1 tl suolaa
reilusti tuoretta mustaapippuria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua minttua
1 tl paprikajauhetta


Sekoita kaikki aineet keskenään ja muotoile käsin lihapullia.



Minä tein uunissa lihapullat, mutta voit hyvin paistaa myös pannulla.
Uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia ja lihapullat ovat kypsiä.


Tsatsiki

3 dl paksua turkkilaista jugurttia
10 cm pala kurkkua
2 tl sitruunanmehua
1 valkosipulin kynsi raastettuna
½ tl kuivattua minttua
½ tl oragenoa
ripaus suolaa ja pippuria


Jos on aikaa, jugurtti olisi hyvä valuttaa suodatinpussin läpi jotta ylimääräinen neste poistuu. Tämä ei mielestäni aina ole ollenkaan tarpeen vaan voit hyvin tehdä suoraan hyvästä paksusta jugurtista tsatsikia.

Raasta kurkku. Laita kurkku raaste keittiöpyyhkeen sisään ja väännä ylimääräinen neste pois.
Sekoita kurkku ja jugurtti sekaisin.
Lisää sekaan raastettu valkosipuli, sitruunanmehu, minttu, oregano, suola ja pippuri.
Laita jääkaappiin maustuun muutamaksi tunniksi,



Nauti lihapullat ja tsatsiki salaatin tai timjamilla maustettujen lohkoperunoiden kera.



4 kommenttia:

  1. Hihhii, taas ollaan oltu samoissa ruuissa. Tosin mä tein tavislihapullia ;)

    VastaaPoista
  2. Minkä merkkistä jugurttia itse käytit tsatsikiin?

    VastaaPoista
  3. Olen käyttänyt partaäijä-jugurttia, rainbowin turkkilaista jugurttia ja pirkan (?). Useita eri merkkejä kokeillut ja aina onnistunut :)

    VastaaPoista