perjantai 15. tammikuuta 2016

Lempeän chilinen tomaattikastike

Tomaattikastike on erinomainen lisuke melkein minkä tahansa kanssa. Tomatti on terveellistä ja myös erittäin monipuolinen. Minulla on aina ainakin 5 tölkkiä tomaattimurskaa kaapissa. Siitä saa loihdittua hätävararuokaa nopeasti ja helposti. Tein tomaattikastiketta tällä kertaa papupihvien kaveriksi ja maustoin sen tuoreella chilillä. Lopussa lorautin sekaan hieman kaurakermaa pyöristämään ja pehmentämään makuja. Lopputulos oli erittäin maukas. Tämä kastike sopii hyvin kaveriksi esim. kanalle tai lihapullille tai sitten papupihveille jos haluat kasvisruokaa. Pelkkä lautasellinen höyryävän kuumaa pastaa ja tätä kastiketta käy mainiosti lounaasta. Herkkua!



Lempeän chilinen tomaattikastike

2 tölkkiä (800g) tomaattimurskaa
15 cm pala purjoa
½-1 punainen paprika
1 yksi kyntinen valkosipuli
½ punainen chili
1 tl suolaa
2 tl hunajaa/sokeria
2 tl oreganoa
mustaapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
1 dl (kaura)kermaa


  • Hienonna purjo, paprika, valkosipuli ja chili.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sekaan hienonnettu purjo, paprika, valkosipuli ja chili. Kypsennä kunnes purjo on pehmennyt.
  • Kaada tomaattimurska päälle, lisää suola, hunaja,oregano ja reilusti mustaapippuria myllystä.
  • Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä n. 45min- tunti kunnes koostumus on paksumpaa.
  • Lisää lopussa kerma. Itse käytin kaurakermaa joska olen maidottomalla ruokavaliolla, Voit hyvin käyttää tavallista ruokakermaa tai muuta haluamaasi kermaa.

Kastike oli herkullista. Lusikoin sit kattilasta suoraan suuhuni :) Ihanaa, terveellistä, herkullista ja niin maukasta. Onnellisuus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti