maanantai 12. lokakuuta 2015

Broileria kermaisessa rakuunakastikkeessa



Kuinka moni tunnustaa olevansa oman elämänsä Sulo Vilen? Minä ainakin olen. Ostan jos halvalla saan. Luulen, että tuo on äidinmaidossa periytyvä juttu koska se on iskostettu jo pienestä päähäni. Meillä kotona aina lapsuudessani jo luettiin lehdet tarkkaan ja ostettiin tarjouslihaa ym juustoa, munia. Tulee oikeasti taloudellisemmaksi ostaa ehkä kerralla vähän enemmän sitä tarjouslihaa pakkaseen.

Minä olen tähän päivään menessä ulkoistanut tuon palvelun äidilleni. Hän jaksaa edelleenkin selata ne miljoonat tarjouslehdet ja sitten soittaa minulle kun on tarjouksessa lihaa, kanaa, kalaa tai jotain muuta joka muuten maksaa paljon. Homma toimii. Mutta itse en todellakaan jaksa selata ilmaismainoksia ja Aamulehteä meille ei edes tule. Meillä tykätään syödä muutakin kuin kalapuikkoja, mutta liha on oikeasti kallista. Säästän mielelläni aina siinä missä voin ja siksi meillä ostetaan tarjousten perusteella hyvin paljon pakkaseen.

Pääsin Blogiringin kautta testaamaan HUIKEAA mobiilisovellusta Shopbaloo ja sen Tarjoushaukkaa. Täällä yksi tarjoushaukka joten tämä on kuin tehty minulle. Ajattele, enää ei tarvitse ulkoistaa tarjousten kollausta meidän äidille vaan voin hyvin näpsästi itse katsoa onko niitä lihatarjouksia vai ei niissä kaupoissa missä käyn. Onko parempaa olemassakaan! :) Vitsit, tämä helpotti niiden tarjousten mukana pysymisesstä todella paljon. plärään puhelintani muutenkin paljon ja on jotenkin luontaisempaa kurkata tarjoukset siitä kuin selata ilmaisjakelumainoksia. Ja ihan mahtava asia on myös, että tämä Tarjoushaukka-sovellus auttaa kauppoja vähentämään hävikkiään kun voivat tiedottaa edullisista tuotteista mahdollisimman usealle



Voit hyvin vaikka ennen kauppaan menoa kurkata mitä omissa lähikaupoissasi on tarjouksessa ja suunnitella päivän ruoan sen perusteella. Nyt kun taloudellinen tilanne on mitä on Suomessa, niin yksi helppo tapa säästää on ruoka. Kaikkien pitää syödä ja siihen menee aina rahaa. Hyvin voi syödä vaikka olisi niukat varat kun osaa elää taloudellisesti. Tarkoittaa tarjoustuotteiden ostamista niin kasviksissa, lihassa, kalassa, maitotuotteissa ym. Meillä syödään hyvin, terveellisesti ja monipuolisesti, mutta silti taloudellisesti. Jatkossa entistä taloudellisemmin kiitos tarjoushaukka applikaation :) Löytyy helposti kun kirjoittaa Shopbaloo sinne mistä normaalistikin lataat puhelimeesi applikaatiot. Tarjoushaukka toimii myös kauppalistana ja voit lisätä tuotteet sopivasti suoraan omalle kauppalapulle sovelluksessa. Ihan parasta, enää ei tarvita paperisia post it-lappuja siihen tarkoitukseen (jotka ovat muuten aina vielä hukassakin). Ja sovellushan on tietysti ILMAINEN  :)



Tällä kertaa Tarjoushaukka bongasi minulle hyvin edullista broileria ja eräs klassikkoresepti on kummitellut mielessäni jo pitkään. Vielä kun löytyi halvennettua kermaakin Tarjoushaukalla oli kombo valmis.


Broileria kermaisessa rakuunakastikkeessa

400g maustamatonta broileria (rintafilee, ohutfilee ym käy)
3 dl kermaa
1 dl vettä
(½ dl creme fraichea jos kaapista löytyy)
1 rkl kuivattua rakuunaa
1 ½ rkl täysjyväsinappia
2 pientä sipulia tai 1 iso
 3 cl konjakkia / brandya
1 tl suolaa
mustaapippuria myllystä
öljyä

  • Hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi
  • Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli paistumaan. Paista kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää. Älä ruskista.
  • Lisää pannulle konjakki ja anna keittele n. minuutin verran
  • Lisää kerma, vesi (ja creme fraiche jos kaapista löytyi).
  • Lisää täysjyväsinappi, rakuuna, suola ja mustaapippuria myllystä.
  • Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kunnes se alkaa saostumaan, n. 5 minuuttia.
  • Lisää paloiteltu broileri kastikkeen joukkoon ja keittele n. 5 minuuttia. Siinä ajassa liha ehtii kypsymään jääden mehukkaaksi eikä muutu kumipalloksi.
  • Maista lopuksi suola ja pippuri, lisää tarvittaessa.
  • Tarjoile perunan tai riisin kera.




Tämä oli yksi niistä klassikoista joita en vielä ollut tehnyt. Rakuuna, dijon-sinappi ja kerma ovat täydellinen yhdistelmä. Aivan ihanan makuista oli, tätä varmasti tulee tehtyä vielä monesti.



YHTEISTYÖSSÄ
ja 

4 kommenttia:

  1. Oli kyllä superhienoa löytää tämä palvelu! Sitä tulee kurkattua nyt päivittäin, ja kätevää sekin että ostoslistalle laitetut vanhentuneet tarjoukset päivittyvät että näet ettei se olekaan enään tarjouksessa.
    Juuri viime perjantaina kaupassa kaivoin puhelimen esiin että mitäs täällä kaupassa nyt olikaan tarjouksessa... Niin kätevää! :)

    Hyvän kuuloista ruokaa, oltiin joskus espanjassa ja ystävämme kokkasi meille siellä kanaa ja teki tuollaisen kerma-sinappikastikkeen ja ai et se oli hyvää! Pitääpä ensi kerralla kokeilla tuota rakuunaa, olen löytänyt sen vasta jokin aika sitten. :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on ehdottomasti järkevin sovellus pitkään aikaan. Niin paljon kaikkea hömppää tule ladattua puhelimeen, mutta tämä on kaikkea muuta. Kuten tuossa kirjoitinkin, olen luonnostaankin tarjoushaukka joten tämä vain helpottaa elämääni ja suunnittelua :)

    Suosittelen tätä ruokaa. Jotenkin nuo maut sopivat todella hyvin yhteen. Minäkin olen löytänyt rakuunan vasta jokin aika sitten ja ihastunut. Rakuunaporkkanoita teen useasti ja bearnaisekastike on herkkua <3

    VastaaPoista
  3. Noniin, lisää käyttäjiä. Meillä töissä ladattiin tämä sovellus työkavereiden kesken. Kätevä, kätevä, kätevä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Ihan huikea. Olen itse täysin tämä sovelluksen puolesta liputtaja :)

      Poista