keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Mausteiset feta-jauhelihapasteijat

Mieheni pitää pasteijoista. Itse en ole niin pasteijoiden ystävä, mutta tein hänelle Ystävänpäivänä ison kasan pasteijoita joilla hän voi herkutella :) Osa meni pakkaseen vierasvaraksi ja osa suoraan hänen suuhunsa. Urheileva mies voi todellakin syödä mitä vain ilman, että hänelle tulee grammaakaan lisää :) On se niin väärin :) Ei vaan, itsekin katson nykyään entistä tarkemmin mitä suuhuni laitan koska kaikki näkyy ja heti. Urheilen toki, mutta kulutukseni ei ole ollenkaan samaa luokkaa kuin lentopalloilijalla. Joskus sopii herkutella ja silloin nämä pasteijat maistuvat minullekin :)

Pasteijat ovat superhelppoja tehdä ja niitä valmistaa nopeasti isonkin määrän. Hyvä laittaa pakkaseen osa vierasvaraksi tai omiksi tarpeiksi. Pasteijoihin uppoaa melkein mitä vain. Tällä kertaa täytteeseen meni jauhelihaa, basmati-riisiä, fetaa ja reilusti mausteita. Tuli todella hyviä! Ja oikaisin mutkat tällä kertaa tekemällä valmiista lehtitaikinasta :) Joskus elämä on liian lyhyt oman taikinan valmistamiseen. Vaikkakin voin todella lämmöllä suositella itsetehtyä rahkavoitaikinaa joka on todella helppo tehdä ja maku on aivan uskomaton!




Mausteiset feta-jauhelihapasteijat (n. 30 kpl)

700g valmista lehtitaikinaa
400g naudanjauhelihaa
200 g fetaa
3 dl keitettyä riisiä (minulla meni basmatia)
1 kananmuna
1 yksikyntinen valkosipuli
1 iso sipuli
1 punainen chili
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
reilusti mustaapippuri myllystä
öljyä paistamiseen
kananmunaa voiteluun



  • Hienonna sipuli ja paista se kauniin kuultavaksi öljyssä. 
  • Lisää sekaan jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Anna jauhelihan jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon keitetty riisi, raastettu valkosipuli, hienonnettu chili ja muut mausteet.
  • Murusta feta joukkoon ja sekoita hyvin. Lisäsin lopussa vielä yhden raa'an kananmunan sitomaan seosta, mutta se ei ole välttämätöntä koska feta sitoikin aika hyvin täytettä.




  • Kun olet sulattanut lehtitaikinan kaulitse sitä ohuemmaksi ja ota pyöreällä muotilla siitä taikinaa. Toista niin kauan kunnes taikina on käytetty kokonaan.

  • Täytä ympyrän puolikas täytteellä, taita toinen puolisto päälle ja painele haarukalla reuna tiiviisti kiinni.
  • Voitele kananmunalla.
  • Paista paisteijoita 200 asteessa n. 10-15 minuuttia kunnes kauniin kullan ruskeita.


Nämä ovat helppoja ja hauskoja tehdä. Näissä on enemmän makua on ihan peruspasteijoissa ja maistuvat varmasti kaikille! Hauskaa puuhaa myös lasten kanssa :)


2 kommenttia:

  1. Loistava ystävänpäivälahja. :) Minulle kyllä maistuisi tämmöiset, herkulliset täytteet!

    VastaaPoista