maanantai 23. helmikuuta 2015

Halloumi-pähkinä-granaattiomenasalaatti

Olen rakastunut granaattiomenaan. Ne pienet punaiset kuulat jotka purskahtelevat suussa ovat aivan ihania! Maistoin Joulun aikaan vasta ensimmäisen kerran granaattiomenaa ja ihastuin heti. Sen jälkeen olen ostanut sitä kotiin ja meillä on syöty sitä pelkällään ja tehty todella ihanaa salaattia jossa granaattiomena oli mukana. Granaattiomenaa käytetään paljon erityisesti lähi-idän resepteissä ja sieltä hainkin inspiraatiota salaattiini. Halusin yhdistää suolaisen fetan ja makean happaman granaattiomenan salaattiin. Se toimi erinomaisesti! Suosittelen ennakkoluulottomasti ostamaan ja kokeilemaan, ihastutte varmasti! Ja jos niin käykin, että ette ihastukaan, ainakin olette maistaneet ja sehän on tärkeintä, maistella uusia asioita :)

Tämä salaatti on varsinainen terveyspommi! Pinaatista saat rautaa, cashewpähkinöistä ja avocadosta hyviä rasvoja, granaattiomenasta vitamiineja ja tomaatista samoin.




Halloumi-granaattiomenasalaatti

1 pussi rucolaa
1 pussi baby pinaattia
250g kirsikkatomaatteja
1 keltainen paprika
225 g halloumia
1 avocado
1 granaattiomena
70g cashewpähkinöitä


  • Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista pannulla kauniin kullan ruskeaksi. Anna jäähtyä. Olin saanut kokeiluun Filoksen deluxe halloumia. Isot suositukset!

  • Paahda kuivalla pannulla cashewpähkinät. Suosittelen aina salaattiin pähkinöiden paahtamista, maku on intensiivisempi ja paahtuneempi.
  • Leikkaa tomaatti.
  • Leikkaa granaattiomena puoliksi ja hakkaa esim. puulastalla granaattiomenan ulkokuoreen niin, että siemenet putoilevat kulhoon. Vain siemenet syödään, ei valkoista maltoa.
  • Levitä tarjoiluastiaan rucola ja baby pinaatti.
  • Kaada päälle leikattu tomaatti ja paprika.
  • Ripottele pinnalle halloumi, pähkinät ja granaattiomena.
  • Tarjoile salaatti heti.


Tämä oli todella ihanan raikkaan ruokaisa salaatti. Sopi keskelle talvea tuomaan piristystä, mutta näen tämän jo ensi kesän hittinä meillä grillailuissa! Jotain hieman erilaista, mutta äärettömän maukasta.



1 kommentti: