perjantai 5. syyskuuta 2014

Naudanlihapataa oluessa

Olut on hieno mauste. Olutta voi oikeasti käyttää todella monessa jutussa ja se antaa hieno omintakeista makua ruokaan. Suosittelen oluen käyttämistä vaikkei olutta tykkäisi juodakaan. Maku muuttuu kuumentaessa ja pitkään hauduttaessa. Joku oluthifistelijä osaisi käyttää aina oikeaa joa sopivaa olutta, mutta minä kun en ole niin taitava laitan usein sitä mitä kaapissa on. Tällä kertaa taidettiin mennä ihan Lidlin Krafenwaldenilla jonka moni varmasti (?) tyrmäisi kerta heitolla. Toimi todella hyvin! Mutta jokainen siis voi soveltaa tätä reseptiä ihan kuinka haluaa. Eri oluet antavat eri makua. Minä tein lagerista, mutta olen tehnyt myös porterissa haudutettua lihapataa joka oli hyvää.
Ideaa ja ohjetta todella paljon mukaillen nappailin itseltään Pioneer Womanilta




Naudanlihapataa oluessa

600g naudan sisäpaistia
2 sipulia
330 ml lager olutta
500 ml vettä
1 solo valkosipuli
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl savupaprikajauhetta
3 tl sokeria
1 tl suolaa
mustaapippuria myllystä
2 rkl Worcestershire-kastiketta
2 rkl vehnäjauhoja


  • Ota liha 30 minuuttia aikaisemmin huoneenlömpöön.
  • Leikkaa lihasta suupalan kokoisia kuutioita.
  • Paista liha kahdessa tai kolmessa erässä kuumalla pannulla kauniin paahteisen ruskeaksi. Mausta suolalla ja mustallapippurilla ja laita pataan odottamaan.
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista pannulla kypsäksi ja lisää pataan.
  • Kaada olut pataan ja lisää n puolet vedestä.
  • Lisää sekaan tomaattipyre, savupaprikajauhe, Worcestershire, sokeri, suola ja mustaapippuria myllystä.
  • Sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa vettä.
  • Laita pata 200 asteeseen uuniin kansi päällä kypsymään kahdeksi tunniksi. Kurkkaa välillä pataan ja lisäile vettä mikäli siltä näyttää.
  • Kun pata on valmista ota se kuumalle liedelle ja kiehuta.
  • Valmista vehnäjauhoista suurste sekoittamalla jauhot lasissa veteen. Kaada suuruste kiehuvaan nesteeseen ja sekoita hyvin.
  • Anna kastikkeen kiehua hetken jotta jauhot kypsyvät.
  • Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.


Tässä oli maku kohdillaan. Maistui oluelle juuri sopivasti. Maku oli täyteläinen ja syvä. Todella helppo tehdä ja tämä maistuu varmasti kaikille!



2 kommenttia:

  1. Alkaa ruoanlaitto jo selvästi muuttua talvisemmaksi, kun helteistä on päästy. Pataruoat ovatkin parasta syys- ja talviruokaa.:) Meillä käytetään tuota Lidlin olutta aina käristyksessä ja välillä jossain muissakin ruoissa. Juoda ei sitä välitetä, mutta ruoanlaitossa se toimii jostain syystä tosi hyvin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo kyllä ruoat on tosiaan muuttuneet kesäajoista vaikka kaiholla katsonkin grilliä :) Sopi todella hyvin tosiaan se Lidlin olut tuohon. En tiedä mitn hyvin suomalainen lager olis toiminut. Mutta tuo oli kyllä tosi hyvää!

      Poista