sunnuntai 31. elokuuta 2014

Savulohi-voileipäkakku

Viime aikoina on tullut tehtyä paljon voileipäkakkuja, mutta ei kuitenkaan kalakakkua ikinä. Minulta pyydettiin kaksi voileipäkakkua joista toinen oli lihakakku ja siihen teinkin jo todella hyväksi toteamallani ohjeella kinkku-salamivoileipäkakun. Se onnistui hyvin ja on aina maukasta. Toiseksi kakuksi toivottiin kalakakkua ja päädyin tekemään savulohivoikkarin. Löysin todella hyvän ohjeen Kääpiölinnan Köökistä jota hieman muokkasin kuten minulla on yleensä tapana :)  Kakussa on todella hyvät aineet ja on varmasti maukas. Melkein harmittaa kun ei itse saanut kakkua syödä :)

Käyhän tykkäämässä Ruokasurffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!




Savulohi-voileipäkakku

14-16 palaa täysjyväpaahtoleipää
7-8 palaa vehnäpaahtoleipää
7-8 palaa Real täysjyväleipää
kala/kasvislientä kostutukseen
200g kylmäsavulohi tuorejuustoa
100g maustamatonta tuorejuustoa

täyte 1:
350g savulohta
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunanmehua
½ dl hienonnettua tilliä

täyte 2:
4 keitettyä kananmunaa
2 suolakurkkua
200g ranskankermaa
4 rkl margariinia
0,5 tl suolaa

täyte 3:
150g savulohta
3 keitettyä kananmunaa
100g kylmäsavulohi tuorejuustoa
100g ranskankermaa



  • Valmista kala/kasvisliemi kostutukseen esim. fondista tai liemikuutiosta. Anna jäähtyä ennen kostuttamista.



  • Valmista täyte 1 sekoittamalla kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sitruunanmehu ja tilli hyvin sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää sekaan huolellisesti nypitty savulohi ja sekoita.
  • Täyte 2. Muussaa haarukalla keitetyt kananmunat kuten olisit munavoita tekemässä. Kuutoi suolakurkut. Sekoita kulhossa ranskankerma, margariini ja suola hyvin sekaisin. Lisää sekaan hienonnettu kananmuna ja suolakurkut.
  • Täyte 3. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin. Lisää sekaan hienonnettu kananmuna (kuten täyte 2) ja savulohi. Sekoita tasaiseksi.



  • Leikkaa kaikista leivistä reunat pois.



  • Vuoraa pyöreä (24cm) irtopohjavuoka reilusti kelmulla (pohjat ja reunat).



  • Aseta pohjalle täysjyväpaahtoleivänviipaleita siten, että pohja täyttyy kokonaan. Helpointa on asetella kokonaisia paloja ristin muotoon (+) ja leikata neljään puuttuvaan kulmaan sopivan kokoiset leipäpalat. Itsehän en tätä tajunnut kuin aivan lopussa, joten siksi kuvat ovat mitä ovat :)

  • Kostuta leivät kala/kasvisliemellä.
  • Levitä täyte 1 tasaisesti leipien päälle.




  • Laita täytteen 1 päälle kerros Realia samaan tapaan kuin edellisessä kerroksessa ja kostuta erityisen hyvin Realit.

  • Levitä täyte 2 Realien päälle. Täyte tuntuu melko vetiseltä tässä vaiheessa, mutta se jämähtää todella hyvin jääkaapissa, ei huolta :)



  • Aseta täysjyväpaahtoleipiä täytteen 2 päälle, kostuta ja levitä täyte 3 tasaisesti. 
  • Viimeiseksi kerrokseksi tulee vehnäpaahtoleivät jotka asetetaan kuten aikaisemminkin ja kostutetaan



  • Kääri kakun päällinen tiukasti kelmuun ja aseta jääkaappiin ja jotain painoksi tasaisesti päälle.

  • Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.



  • Kun olet valmis kuoruuttamaan kakun ota kakun päältä kelmut pois, aseta lautanen päälle ja käännä kakku ylösalaisin. Ota irtopohjavuoan reunat ja pohja irti ja kuori kakku kelmusta.
  • Sekoita kulhossa hyvin sekaisin maustamaton tuorejuusto ja kylmäsavulohi tuorejuusto. Jos kuorrute tuntuu paksulta voit notkistaa sitä hieman maidolla.
  • Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti