maanantai 4. elokuuta 2014

Kevyt meksikolainen kaalisalaatti - mexican coleslaw

Coleslaw on aivan loistava lisuke hieman mausteisen ruoan kanssa. Coleslaw on raikas ja keventää tulisuutta ja ruoan raskautta. Olen aikaisemminkin tehnyt coleslawia pulled pork hampurilaisten kanssa. Nyt halusin kokeilla jotain hieman erilaista. Pulled porkin kanssa tämäkin tuli, mutta nyt tortillan sisään. Halusin säilyttää meksikoteeman ja tehdä meksikolaista coleslawia. Ohjeen tähän nappasin lynnskitchenadventures-sivustolta jossa tätä meksikolaista slaw:ta tarjottiin myös pulled porkin kanssa. Meksikosta tulee heti mieleen korianteri ja lime, ihania raikkaita makuja. Näitä oli tässäkin coleslawissa. Helppo ja nopea tehdä - aina bonus :)




Meksikolainen kaalisalaatti - mexican coleslaw

1/4 keskikokoisesta varhaiskaalista
1-2 porkkanaa (meillä meni vain 1 koska olen porkkanalle allerginen)
½-1 punasipuli
1 ruukku korianteria
(chiliä)

kastike:
2 limen mehu
1 rkl riisiviinietikkaa
2 tl sokeria
½ tl suolaa
mustaapippuria myllystä


  • Leikkaa tai raasta kaali ohuiksi suikaleiksi.
  • Raasta porkkana.
  • Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja hienonna korianteri.
  • Yhdistä kaikki kastikkeen aineet keskenään ja sekoita hyvin kunnes suola ja sokeri on liuenneet nesteeseen.
  • Yhdistä kaikki aineet keskenään ja sekoita todella hyvin.
  • Laita coleslaw jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi, jotta maut tasaantuvat ja sitruksen ja etikan hapot hieman pehmentävät kaalia.

Voit halutessasi lisätä chiliä salaattiin jos haluat pientä potkua mukaan. Me söimme tätä tulisen ruoan kanssa joten halusin säilyttää salaatin raikkaana.

Tarjoa meksikolaista coleslawia esim. fajitaksien kanssa tai hitaasti haudutetun chili con carnen kanssa. Tämä on myös todella omiaan pulled porkin tai pulled chickenin kanssa. Raikasta, tuoretta ja kevyttä rikkomaan liharuokien mausteisuutta. Iso nam!




2 kommenttia:

  1. Tosi kiva salaatti ja kivat värit, tää pitäis muistaa, jos innostun tekemään ruokaa meksikolaisteemalla! (sun yrttinen perunasalaatti sai kovasti kiitosta meidän jazzreissulla)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meksikolainen ruoka on yks mun lemppareistani <3 oikeestaan kaikki ruoat missä on paljon makua ja mausteita :) Tämä salaatti toimi tosi hyvin.
      Ja hienoa, että perunasalaatista tykättiin :)

      Poista