tiistai 15. heinäkuuta 2014

Lämmin perunasalaatti fetalla ja tomaatilla

Kesäisin on mukava syödä hieman myöhemmin illalla päivän pääateria. Meidän rytmiin ja sopii loistavasti. Päivällä on niin kuuma ettei kiinnosta syöminen tai kokkailut. Lisäksi miehen harrastukset ovat usein alkuillasta ja hän ei mielellään syö kovin raskaasti ennen parin tunnin rankkoja lenttistreenejä tai beach volleytä. Siispä syömme usein vasta 20-21 aikaan illalla lämpimän ruoan. Monelle suomalaiselle varmasti kauhistus ja oi niin epäterveellistä syödä myöhään illalla (ei edes ole), mutta sopii meille. Englannissa asuessani olin au pairina ensimmäisen vuoden ja siinä perheessä syötiin vasta 20-21 aikaan päivän pääateria. Pidin kovasti tuosta rytmistä ja minulle se sopii hyvin.

Eilen kun mieheni tuli treeneistä kotiin laitoin uudet perunat kiehumaan ja grillin kuumenemaan. Ajatuksena oli syödä uusiaperunoita ja grillattua possua. Siinä perunoiden kiehumisen aikana sainkin idean tehdä pikaisen lämpimän perunasalaatin niistä aineista mitä kaapissa/puutarhassa oli. Kaapissa oli miniluumutomaatteja (rakastan niitä!) ja fetaa. Puutarhasta nappasin ruohosipulia. Nopea kastike ja kaikki sekaisin. Aivan tajuttoman hyvää! Joskus parhaat jutut tulevat vähän niin kuin vahingossa ja ajattelematta. Näin kävi tässkin. Possuakin loppujen lopuksi oli aivan liian vähän jäljellä joten grillasin vielä makkarat molemmille lisäksi ja ateria oli aivan täydellinen kesäiltaan. Ihana hetki syödä rauhassa yhdessä päivän touhujen jälkeen (mies touhusi, minä olin kipulääkkeissä).

Käyhän tykkäämässä Ruokausrffauksesta myös Facebookissa saat kaikki uudet reseptit uutisvirtaasi ja pääset mukaan kivaan kokkailevaan porukkaan!


Lämmin perunasalaatti fetalla ja tomaatilla

½ kg uusia perunoita
100g fetaa
100g miniluumutomaatteja
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
½ dl öljyä
mustaapippuria myllystä
ripaus suolaa


  • Laita perunat kiehumaan reilulla suolalla maustettuun veteen.
  • Tee kastike valmiiksi sillä aikaa kun perunat kiehuvat jotta se ehtii maustua hetken.
  • Lisää kulhoon öljy, ruohosipuli, suola, pippuri ja puolitetut miniluumitomaatit. Sekoittele hyvin ja painele tomaatteja hieman haarukalla jotta niistä irtoaa mehua.

  • Kun perunat ovat kypsiä leikkaa ne kuumana puoliksi ja lisää kastikkeeseen. Sekoita hyvin useaan kertaan, jotta kastikkeen ihana makua tarttuu perunoihin.
  • Lisää lopussa kuutioitu feta ja sekoita.
  • Tarjoa lämpimänä.

Olen aivan rakastunut kirkkaisiin öljypohjaisiin perunasalaatteihin. Majoneesi/kermaviili/jugurtti/creme fraiche pohjaiset salaatit sopivat mielestäni paremmin talveen. Lisäksi kesäkuumalla ne menevät todella helposti pilalle ja aiheuttaa ikäviä yllätyksiä. Olen tehnyt kesän aikana yrttistä perunasalaattia joka on myös kirkas, mutta tarjoillaan kylmänä. Todella hyvää sekin. Lämmin perunasalaatti on mukavaa vaihtelua ja sopii loistavasti kesään ja grillaukseen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!


8 kommenttia:

  1. Nam, hyvältä vaikuttaa. Itse olen myös mieltynyt perunasalaatteihin, joissa ei ole majoneesia tms. Mökillä ollessa, tein pariinkin kertaan perunasalaattia johon tulee: keitettyjä uusia perunoita kuutioituna (ehkä puoli kiloa?), ruskistettua pekonisilppua 1-2 pkt (riippuen perunan määrästä), pari maustekurkkua kuutioina, punasipulia puolirenkaina 1-2 kpl (valkosipulia pari kynttä). Oliivioljyä tai rypsiöljyä (laitoin molempia). Mausteeksi vähän suolaa ja rouhittua mustapippuria. Kaikki ainekset sekaisin ja annetaan tekeytyä 15- 20 min. Myös ruohosipuli tai nippusipulin varret sopii tähän. Reseptiä saa vapaasti käyttää.. terv. Katja

    VastaaPoista
  2. Aurajuustolla toimii myös!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti ja olisi todella hyvää! Mieheni ei ymmärrä hyvän päälle ja ei syö Auraa joten tarvinee kokeilla vain itselleni :)

      Poista