sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Mojito-moussekakku babyshowereihin

Yksi parhaista ystävistäni on raskaana. Hän odottaa baby nro 3 saapuvaksi maailmaan n. kuukauden + kuluttua. Halusin järjestää hänelle babyshowerit ja koota kaikki hänen läheisimmät tyttökaverit meille juhlistamaan äitiyttä ja viettämään aikaa yhdessä ennen baby nro 3:n saapumista maailmaan.

Babyshowereit järjestettiin täytenä yllätyksenä ysävälleni. Suunnittelimme juhlia 2kk hänen seläntakanansa ja monta valkoista valhetta matkan varrella tuli hänelle kerrottua :) Pidämme ystäväni kanssa usein etanailtoja kahdestaan jolloin teemme etanoita ja vaihdamme kuulumisia. Nytkin hän oli tulossa etanailtaan meille, mutta vastassa olikin akkalauma ja kasa herkkuja ja lahjoja :) Ihanaa kun saa yllätettyä toisen ja näkee vilpittömän ilon kasvoilta. Eikä hän kuulemma ollut kovin pettynyt kun ei saanutkaan etanoita. Se etanailta sovittiin viikon päähän :)



Tarjoilut järjestimme nyyttäreinä eli jokainen teki tai toi jotain juhliin. Tarjolla oli pizzaa, karjalanpiirakoita ja munavoita, macaronseja, sipsejä, karkkia ja tietysti täytekakku jonka minä olin askarrellut toisen ystäväni kanssa. Lahjaksi ostimme porukalla vauvalle leikkimaton lattialle, äidille lahjakortin kauneushoitolaan ja tietysti vaippakakkukin tehtiin.



Kerrankin kun sai tehdä kakun vain aikuisille ei tarvinnut miettiä mikä maistuu lapsille vaan sai tehdä aikuisille naisille sopivan kakun. Sankari kun ei ole saanut drinkkejä hetkeen, päätin tehdä mojiton makuisen kakun hänelle. Mojitossa yhdistyy lime ja minttu ihanan raikkaasti ja maistuu taivaalliselle! Täytteeksi tuli mojitomoussea ja kakusta ulkoisesti tuli herkkä luonnonläheinen äitiyskakku.





Mojito-moussekakku babyshowereihin (18cm kakkuvuoka)

kakkupohja:
4 kananmunaa lasiin mitattuna
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

maitoa kostutukseen

mojito-moussetäyte:
600g rasvatonta maitorahkaa
3 limen kuoret ja mehu
1 puntti tuoretta minttua
6 liivatetta
1-1½ dl ruokosokeria
1 dl vettä

voikreemi kuorrutukseen
125g voita tai margariinia
4 dl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
1 rkl vettä


  • Aloita kakkupohjasta.
  • Mittaa lasiin kananmunat. 
  • Mittaa samanlaiseen lasiin saman verran sokeria kuin kananmunia on.
  • Mittaa vielä samanverran vehnäjauhoja ja sekoita 1 tl leivinjauhetta vehnäjauhoihin.
  • Vaahdota sokeri ja kananmunat sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Muista vatkata tarpeeksi kauan, muuten kakkupohjasta tulee helposti kovaa.
  • Kaada varovasti vaahdon sekaan vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja varovasti sekoita nuolijalla hyvin sekaisin.
  • Kaada taikina 18cm irtopohjavuokaan ja paista uunin 180 asteisessa uunissa keskiosassa n. 30 minuuttia
  • Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin ennen kuin leikkaat sitä.




  • Valmista mousse juuri ennen kuin alat täyttämään kakkua.
  • Raasta 2 limen kuori pieneen kattilaan ja purista mehut mukaan. 
  • Revi kattilaan mintusta n. 20 lehteä.
  • Mittaa kattilaan 1-1½ dl ruokosokeria (ruokosokeria siksi kun se on oleellinen osa mojitoa, ei siis valkoinen sokeri!)
  • Mittaa kattilaan 1 dl vettä
  • Aineksista muodostuu makusiirappi jolla mousse maustetaan. Keittele pienellä lämmöllä siirappia n. 30 minuuttia. Siivilöi siirappi ja anna jäähtyä.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuutia.
  • Sekoita maitorahka ja siirappi sekaisin. Tarkista maku. Itse lisäsin tässä vaiheessa vielä yhden limen raastetun kuoren ja reilusti pieneksi hakattua tuoretta minttua. Sekoita kaikki keskenään ja tarkista maku uudelleen. Voit tehdä moussesta niin makeaa tai raikasta kuin haluat. Itse jätin melko raikkaaksi.
  • Liota liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä. 
  • Kaada liivatelios rahkaan ja sekoita todella hyvin.
  • Laita mousse hyytymään kylmään. Esim. pakkanen on hyvä, alkaa hyytymään todella nopeasti.




  • Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. 
  • Kostuta pohjapalat esim. maidolla.
  • Levitä puolet moussesta alimmalle palalle ja laita yksi pohjapala moussen päälle

  • Laita loput moussesta välikerrokseen ja laita viimeinen pohjapala päälle.




  • Moussekakkuja valmistaessa kakun kannattaa antaa hyytyä 24h ennen kuin laitat sokerimassaa/marsipaanimassaa päälle. Mikäli teet kermakakun voit kuorruttaa heti. Minä tein sokerimassakuorrutteisen kakun joten kakku oleili vuorokauden jääkaapissa hyytymässä. Seuraavana päivänä koristelimme ystäväni kanssa kakun.



  • Ennen kuin lähdet laittamaan sokerimassaa kakun päälle on kakku kuorrutettava esim.voikreemillä joka toimii liimana kakun ja sokerimassan välissä. Ilman kreemiä sokerimassa lähtee liikkumaan kakun päällä.
  • Notkista voi sähkövatkaimella
  • Lisää vähän kerrallaan sekaan tomusokeria koko ajan hyvin vatkaten (sähkövatkain)
  • Lisää lopussa vaniljasokeri ja vesi ja vatkaa vielä tasaiseksi.

  • Levitä kreemiä tasaisesti kakunpintaan esimä palettiveitsellä. Kreemillä saat tasoitettua kakun pinnan jotta sokerimassa/marsipaanimassa kuorrutus näyttää tasaisemmalta.





  • Koristele kakku haluamallasi tavalla. 

Tämä kakku on herkkä äitiyskakku tulevalle äidille. Lapsen sukupuolta ei ole tiedossa jotein teimme sen mukaisen kakun. Mikäli lapsen sukupuoli on otettu selville voi kakun väritys olla enemmän sen mukainen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti