tiistai 15. lokakuuta 2013

Nopea suklaa-appelsiini kääretorttu

Kääretorttua olen viimeksi oikeasti tehnyt 20 vuotta sitten koulun kotitauloustunnilla. Empä osaa sanoa miksi sen jälkeen ei ole tullut tehtyä kääretorttua. No, ajattelin ottaa menetetyn ajan kiinni ja tempaista tortun tulemaan. Hieman ehkä pimpattuna nykyaikaan niistä vaaleista hillokääretortuista joita koulussa tehtiin. Vieraita tulossa kylään joten hyvä syy leipoa!



Suklaakääretorttupohja

4 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl leivontakaakaojauhetta

Vatkaa ensin munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Ja kuten vanhakansa sanoo, mitä kauemmin jaksat vaahdottaa sitä parempi kakku tulee! Joten anna sähkövatkaimen laulaa kunnes vaahto on vaaleaa ja ilmavaa.

Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa.
Sihtaa kuivat aineet muna/sokeriseokseen lävikön läpi. Kaakaojauheesta jää helposti paakkuja taikinaan joten suosittelen tässä sihtaamaan jos et muuten jauhoja ole tottunut sihtaamaan.

Kaada seos leivinpapaerilla peitetylle uuninpellille ja tasoita pinta lusikalla/nuolijalla.



Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 7 minuuttia.

Laita pöydälle leivinpaperi ja ripottele sen päälle sokeria.


Kun kääretorttupohja tulee uunista kaada se sokerin päälle ja ota pohjapaperi kääretorttupohjasta pois.



Anna pohjan jäähtyä. Tee täyte sillä aikaa.


Appelsiinitäyte

1 prk rahkaa (250g)
1 dl vispikermaa
200g appelsiinimarmeladia
1 rkl sokeria


Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla.
Sekoita sekaan rahka ja appelsiini marmeladi.

Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti


Rullaa pohja kääretortuksi (rullaa aina pisin sivu).


Anna tasoittua jääkaapissa ainakin 2h ennen tarjoilua.

Suklaan ja appelsiinin maut sopivat niin hyvin yhteen! Tämä kääretorttu on vahvasti suklainen ja vahvasti appelsiininen ja rahka tuo raikkautta mukaan. Todella hyvä leivonnainen minusta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti