tiistai 22. lokakuuta 2013

Kinkku/kalkkunapannukakku

Suolaiset pannarit ovat niin käteviä arjenpelastajia. Melkein aina on aineet kaapissa ja tietää, että saa varmasti hyvää perusruokaa. Aina ei jaksa säveltää liikaa. Sävellys on aivan mahtavaa ja rakastan sitä yli kaiken, mutta joskus ei näinkään luova hullu siihen vain kykene :) Silloin meillä tehdään illalla suolaista pannaria. Aikaisemmin olenkin tehnyt jauhelihapannarista postauksen. Tässä sovelletaan aivan samaa metodia, eri täyttein vain. Tähän on helppo heittää päälle sitä mitä kaapissa sillä hetkellä sattuu olemaan.


Pellillinen kinkku/kalkkunapannaria


300g kinkku tai kalkkunarouhetta
feta-juustoa
4 munaa
7 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
reilusti tuoretta mustaapippuria
½ dl sweet chili kastiketta (optional)
1 tl sambal oelek chilitahnaa (optional)
tai muita haluamiasi mausteita, kaikki käy!



Sekoita munat, maito, jauhot ja mausteet sekaisin.
Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia

Sekoita kalkkuna/kinkkurouhe taikinan sekaan ja kaada leivinpaperilla vuoratulle korkealle pellille. 
Ripottele päälle feta ja muut mahdolliset täytteet. Voit laittaa päälle myös esim. paprikaa ja tomaattia.



Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.




Tätä herkkua syö lapsetkin. Hyvä välipala tai esim. salaatin kanssa menee pääruokanakin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti