torstai 12. syyskuuta 2013

Tuliset jauhelihamuffinsit

Nämä ovat ihan loistava välipala, suolainen tarjottava illanistujaisiin tai kahvipöytään ja menevät hyvin lounaanakin salaatin kera. Lisäksi nämä suolaiset muffinsit ovat todella helppoja ja nopeita tehdä. Jätä siis se Saarioisten roiskeläppä tai HK:n hampurilainen kauppaan ja tee mielummin näitä. Tiedät ainakin mitä syöt ja mitä lapsesi syövät ;)

14 kpl tulisia jauhelihamuffinseja 

400g naudan paistijauhelihaa
4-5 kynttä valkosipulia raastettuna / puristettuna
150-175g juustoraastetta (esim. Emmental)
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2-3 tl chilihiutaleita
2 kananmunaa
3 dl maitoa
3/4 dl öljyä
1 rkl tomaattipyrettä

Paista jauheliha ja valkosipuli. Mausta suolalla ja mustallapippurilla.
Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, leivinjauhe, suola, chilihiutaleet) keskenään ja lisää juustoraaste.
Sekoita kosteat aineet toisessa kulhossa (munat, maito, öljy, tomaattipyre)
Sekoita kuivat ja kosteat aineet keskenään ja lisää sekaan jauheliha.

Voitele muffinssipelti ja täytä kolot taikinalla täyteen.



Paista 175 asteisessa uunissa keskellä n. 15 minuuttia.






Ja sitten ei muuta kuin ääntä kohden! Näitä voit myös pakastaa jos teet isomman satsin kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti