keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Thaimaalainen kookos-kanacurry

Taas piti saada aasialaista ruokaa joten eihän siinä muu auttanut kuin alkaa penkomaan mitä kaapista löytyy. Googlettelin aikani ja omaan tapaani kokosin taas muutamasta englanninkielisestä reseptistä itselleni sopivan ohjeen sen perusteella mitä kaapista löytyi :)

En ole aikaisemmin itse tehnyt currytahnaa, mutta varmasti teen uudestaankin kun totesin kuinka helppoa se on. Valmiit currytahnat maistuvat mielestäni todella öljyiselle ja ei saa tuunaamallakaan autenttisen makuista. Currytahnan tekeminen on oikeasti älyttömän helppoa. Lyöt kaikki blenderiin ja annat voiman hoitaa magicin :) Currytahnaan tulee useimmiten raakaa sipulia, valkosipulia ja paljon erilaisia mausteita.


Thai-currytahna

2 dl  karkeasti hienonnettua sipulia
6-7 kynttä valkosipulia
1 rkl galangal-juurta (Spice Up tahna) tai inkivääriä
1-2 tuoretta chiliä (enemmän tietysti jos haluat tulisempaa, minulla meni 3 pientä chiliä)
1 tl kurkumaa
1/2 tl jauhettua korianteria tai 1 rkl kuivattua korianteria
1 tl jeeraa / juustokuminaa
vähän mustaapippuria
1 tl kuivattuja chilihuitaleita
3 rkl kalakastiketta
1 iso rkl ruokokidesokeria
2 rkl ketsuppia


Nesteet tahnaan

 Mausteet tahnaan 




Laita kaikki blenderiin ja suristele menemään kunnes kaikki ovat hienontuneet ja sekaisin.
Tästä määrästä saat kahdelle kokkauskerralle tahnaa. Tämä säilyy jääkaapissa jonkun aikaa, en osaa yhtään sanoa kauan, mutta itse käyttäisin viikon sisällä.



Valmis currytahna


Lisäksi tarvitset:

2-3 broilerin rintafilettä riippuen koosta
½ tölkkiä kookosmaitoa (minulla ei ollut kaapissa tuota joten käytin 2dl kevytkermaa
1-2 dl kasvislientä
5-6 kaffirlimen lehteä
1 dl kookoshiutaleita
2 rkl ruokaöljyä'
2 rkl tölkkitomaatteja
vihreitä papuja


Kuumenna öljy isossa kasarissa tai wokissa. Lisää puolet currytahnasta ja anna paistua noin minuutin ajan jotta mausteet aukeavat ja aromit pääsevät esiin.


Lisää paloiteltu kana ja paista hetki.



Lisää kookosmaitoa (ruokakerma), kasvisliemi ja kaffirlimenlehdet ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.


Sillä aikaa kuumenna toinen pannu kuumaksi ja paahda kookoshiutaleet siinä ilman rasvaa kunnes kauniin kullan ruskeita.



Lisää paahdettu kookos ja tomaatit ja pavut seokseen ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 10 minuuttia.
Maista suola ja lisää tarvittaessa.


Tämä curry oli todella ihanaa. Ei voisi uskoa minkä eron tuore itsetehty tahna tekeekään makuun. Tämä maistui todella aromaattiselta, autenttiselta, raikaalta ja hyvältä. Suosittelen käyttämään kookosmaitoa mikäli mahdollista koska uskoisin maun olevan vieläkin parempi sillä.

Tarjoa basmatiriisin kera. Älä missään tapauksessa tarjoa hirveän pitkäjyväisen riisin kanssa jota monen suomalaisen kaapista tuntuu löytyvän. Basmatia sen olla pitää :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti