lauantai 14. syyskuuta 2013

Helppo kanelinen omenapiirakka

Omenapiirakka kuuluu mielestäni syksyyn. Sitä tulee tehdä ainakin kerran syksyssä. Olen allerginen omenoille, mutta kypsennettyjä omenoita voin syödä. Olen todella katellinen kaikille jotka voivat syödä omenia koska ne tuoksuvatkin niin ihanille. Yleensä pyydänkin saada haistaa omenaa joka ihmetyttää monia :) Omenat tuoksuvat niin hyvälle maistuvat vielä paremmilta, jos niitä voisin syödä. Nautiskelenkin siis omenapiirakasta syksyisin :)

Kanelinen omenapiirakka (24cm piirakkavuoka)

Pohja:

1 dl sokeria
 100g voita / margariinia
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 rkl maitoa

Täyte:

5-6 omenaa
1 prk kermaviiliä
1 tl kanelia
1 kananmuna
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

Vaahdota muna ja sokeri. Lisää kananmuna sekaan hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita hyvin ja lisää maito.
Painele kostutetuin sormin voideltuun piirakkavuokaan.


Kuori ja lohko omenat. Muista poistaa kova osuus omenan keskeltä.
Sekoita täytteen muut aineet keskenään.
Lado omenat piirakkataikinan päälle vuokaan haluamallasi tavalla ja kaada täyte päälle.




Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 25min.




Oma piirakkani otti ehkä liikaa väriä turhankin tehokkaassa kiertoilmauunissamme.
Piirakan tarjoiluun suosittelen ehdottomasti jotain vaniljaista. Jäätelöä, vaniljakastiketta, vaahdotettua vaniljakastiketta. Omena ja vanilja ovat kavereita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti