tiistai 27. elokuuta 2013

Oodi Aura-juustolle! Auralla täytettyä broileria, Aura-kastiketta ja aasialaisittain paistettua kaalia

Kaappiin oli jäänyt Aura-murua eilisestä ruoasta jonka tänään päätin hyödyntää. Täytin broilerin rintafileen Aura-murulla. Tein lopusta murusta ja kermasta kastikkeen ja paistoin aasialaisittain kaalia seuraksi. Aivan nappi ruoka oli, maut sopivat todella hyvin yhteen! Taas mentiin vhh linjalla tämäkin ateria :)

Ruokaa varten tarvitset (kahdelle)

Aura-juustolla täytetty broileri ja Aura-kastike

2 broilerin rintafilettä
Aura-juustoa (kokonaisena tai muruna)
2 dl kermaa (kevyt ruokakerma on ok)
suolaa
pippuria


Leikkaa broilerin rintafileeseen tasku jonne saat laitettua reilusti Aura-juustoa.


Laita filee kiinni puolitetuilla cocktail-tikuilla. Mausta suolalla ja pippurilla.


Paista fileitä öljyssä kasarissa kansi päällä kunnes kypsiä. Tuohon ei pitäisi mennä 10 min kauempaa. Älä ylikypsennä kanaa koska se on silloin kuivaa ja pahaa. Mutta älä missään nimessä jätä raa'aksikaan.

Lisää pannulle kerma ja Aura-murun loppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hetken kansi päällä ja kääntele filettä kastikkeessa.

Samaan aikaan kun valmistat kanaa voit valmistaa lisukkeeksi paistettua kaalia.

Aasialaisittain paistettu kaali

1 litra silputtua valkokaalia
1 yksikyntinen valkosipulia
1 rkl tuoretta inkivääriä

Raasta valkosipuli ja inkivääri. Leikkaa valkokaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuumenna öljyä wok-pannussa tai kasarissa. Paista valkosipulia ja inkivääriä hetki ja lisää kaali pannulle.

Wokkaa kaalia kunnes se on saanut hieman väriä pintaan ja pehmennyt vähän. Älä kypsennä kaalia täysin kypsäksi.
Mausta suolalla ja pippurilla.




Broilerin ja kastikkeen kermaisuus ja Aura-juuston ominainen maku sopi aivan loistavasti aasialaisittain maustetun kaalin kanssa yhteen. Inkivääri ja valkosipuli toivat sopivaa raikkautta annokseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti